Werkbaar werk voor iedereen
dankzij slimme ondersteunende technologie

Lichtwerk wint juryprijs Radicale Vernieuwers 2019

Lichtwerk is door De Standaard en De Sociale Innovatiefabriek geselecteerd als één van de 10 Radicale Vernieuwers van 2019. Een professionele jury koos Lichtwerk uit meer dan 200 inzendingen. Daarenboven won Lichtwerk de juryprijs, de spreekwoordelijke kers op de taart. 

Lichtwerk zet in op technologie die productieprocessen makkelijker maakt

Lichtwerk ondersteunt maatwerkbedrijven, de maakindustrie en vormingscentra bij de implementatie van slimme assistieve productietechnologie. We zorgen voor advies, infrastructuur én opleiding. Onze oplossingen zijn toepasbaar in alle sectoren en reguliere bedrijven, als permanente ondersteuning of als training.

Cognitieve en fysieke ondersteuning

Light Guide SystemsTM
Lichtwerk is integrator van Light Guide SystemsTM, wereldleider in Industrial Augmented Reality. Via slimme technologie worden werkinstructies stap voor stap op de werkpost geprojecteerd aan de hand van iconen, foto’s, filmpjes, geluiden, pick-to-light methodieken … Mét geïntegreerde controle!

Collaboratieve robots
De cobots helpen bij uitvoeren van precisiewerk of ondersteunen tijdens een opdracht wanneer een extra robothand van pas komt.

6 redenen om voor Lichtwerk te kiezen

  1. Maak moeilijk werk makkelijker. Onze innovaties versterken de werknemers.
  2. Zorg voor een geïntegreerde kwaliteitscontrole in jouw productieproces. 
  3. Gebruik onze slimme oplossingen als training of als permanente ondersteuning. 
  4. Kies voor een complete service. We adviseren, implementeren en zorgen voor de gepaste opleiding.
  5. Speel in op de veranderende markten en maak je bedrijf toekomstbestendig.
  6. Werk mee aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Een partnership met roots in sociale economie

Lichtwerk is een samenwerking tussen emino, Mariasteen, Molendries en Groep Gidts. Als innovatieve partners met een hart voor mensen ligt onze focus op werknemers uit kwetsbare groepen: mensen met een arbeidshandicap, anderstaligen, langdurig zieken, ouderen …

Nieuws

Lichtwerk is geënt op de expertise van haar partners inzake slimme oplossingen om werknemers te ondersteunen. In 2017 al haalde Mariasteen vzw het nationale nieuws met de implementatie van Light Guide SystemsTM op haar eigen werkposten.