Startup Lichtwerk wint juryprijs Radicaal Vernieuwer 2019

Afgelopen week ging De Standaard en de Sociale Innovatiefabriek, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en de Nationale Loterij, op zoek naar Radicale Vernieuwers voor een betere wereld en een leefbare planeet. Uit 200 dossiers koos de jury, o.l.v. Jan Hautekiet, tien Radicale Vernieuwers van 2019. Daarbovenop kiest de jury een winnaar uit de tien geselecteerden.

Uiteindelijk werd Lichtwerk verkozen tot jurywinnaar van de wedstrijd. De startup, opgericht door Mariasteen, emino, Groep Gidts en Molendries, was in eerste instantie heel vereerd met de nominatie als Radicaal Vernieuwer. Het winnen van de juryprijs is de spreekwoordelijke kers op de taart. Met tonnen enthousiasme zet de vzw zich in om mensen aan het werk te helpen of te houden.

Radicale vernieuwers hebben niet alleen mooie ideeën, ze doen er ook wat aan. Ze dagen het klassieke denken uit, door al dan niet van binnenuit ‘het systeem’ te veranderen en te verbeteren. Maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, diversiteit, eenzaamheid of mobiliteit mogen dan wel grootse mondiale problemen zijn, het schrikt Radicale Vernieuwers niet af om zelf oplossingen (producten, diensten, werkingen, methodes,…) te bedenken en te maken, soms op een kleine en lokale schaal. (overgenomen van: http://www.radicalevernieuwers.be)

Lichtwerk werd in mei 2019 opgericht door Mariasteen, emino, Molendries en Groep Gidts. Deze organisaties zetten sterk in op extra kansen creëren voor ieder talent. Lichtwerk is een startup die medewerkers van bedrijven ondersteunt bij complexe productieprocessen. Lichtwerk zet hiervoor in op hoogtechnologische oplossingen zoals Augmented Reality en cobots.

Alle Radicale Vernieuwers krijgen begeleiding op maat voor de verdere uitwerking of begeleiding bij hun vernieuwing. Ze krijgen een begeerde plaats op een Acceleratiedag, waar de Sociale InnovatieFabriek op maat van de vernieuwingen experten verzamelt die helpen. (overgenomen van: http://www.radicalevernieuwers.be)

“Met Lichtwerk kunnen we voor veel mensen en bedrijven een meerwaarde realiseren door mensenwerk in productie te ondersteunen met hoogtechnologische oplossingen. De combinatie van een startup, gecombineerd met het sterke netwerk van de ervaren partners motiveert me enorm om deze organisatie verder uit te bouwen.” vertelt Lieven Bossuyt, sociaal ondernemer van Lichtwerk.

Contactgegevens voor journalisten

Ellen Bode, Groep Gidts, 0476 67 06 68, ellen.bode@gidts.be
Kristien Smet, emino, 0471 58 54 12 , kristien.smet@emino.be, www.emino.be