Lichtwerk wint juryprijs Radicale Vernieuwers 2019​

Wij zijn ongelooflijk trots en blij. Lichtwerk wint de juryprijs in de wedstrijd Radicale Vernieuwers 2019. 
Lichtwerk werd geselecteerd uit meer dan 200 inzendingen, door een jury onder leiding van Jan Hautekiet. 
Ook voor de publieksprijs werd het een ‘close call’. Dankzij de massale stemmen en deelacties werden we van de laatste plaats naar de tweede plaats getild. Helpper is de uiteindelijke publiekswinnaar. Energieproject Papillon wint de klimaatprijs.

Lees het artikel via De Standaard Online of luister naar de podcast via De Standaard Audio.

Philip Vanneste (Groep Gidts), Lieven Bossuyt (Lichtwerk) en Philip Heylighen (emino) brunchen met alle Radicale Vernieuwers

Lisa Messely, stafmedewerker onderzoek en innovatie van Groep Gidts:
“Toen we de oproep voor radicale vernieuwers zagen, wisten we onmiddellijk dat we hier met Lichtwerk zouden op inzetten. 
Door het bundelen van krachten, ervaring en netwerk maakt Lichtwerk echt wel het verschil.”

Radicale Vernieuwers

Radicale Vernieuwers is een wedstrijd van de Sociale InnovatieFabriek en De Standaard, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen voor een beter klimaat en een betere wereld. Ze zoeken burgers, bedrijven, maatschappelijke bewegingen, overheden of instellingen met hun tegendraadse, onverwachte en trendsettende oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, verstedelijking, eenzaamheid, zorg, enz. Radicale vernieuwers hebben niet alleen mooie ideeën, ze doen er ook wat aan. Ze dagen het klassieke denken uit, door al dan niet van binnenuit ‘het systeem’ te veranderen en te verbeteren. Maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, diversiteit, eenzaamheid of mobiliteit mogen dan wel grootse mondiale problemen zijn, het schrikt Radicale Vernieuwers niet af om zelf oplossingen (producten, diensten, werkingen, methodes, …) te bedenken en te maken, soms op een kleine en lokale schaal. (overgenomen van: www.radicalevernieuwers.be)