Lichtwerk en Light Guide Systems (USA) gaan samenwerkingsakkoord aan

Lichtwerk: assertieve productietechnologie

Lichtwerk en Light Guide Systems ondertekenden vandaag een Channel Partner Agreement, een samenwerkingsakkoord om de Augmented Reality-oplossingen van Light Guide Systems te commercialiseren en implementeren in maatwerkbedrijven, de productieindustrie en opleidingscentra in heel Europa.

Het West-Vlaamse Lichtwerk is een spin-off van maatwerkbedrijven Mariasteen en Molendries, Groep Gidts en werkplekarchitect emino. Het Amerikaanse Light Guide Systems (en moederbedrijf OPS Solutions) is een wereldspeler op het vlak van Industrial Augmented Reality. Dit partnership richt zich tot alle sectoren in de industrie, met speciale aandacht voor maatwerkbedrijven en de sociale economie.

Op het 50ste Wereld Economisch Forum in Davos begin dit jaar was inclusie één van de centrale thema’s. 1,3 miljard mensen – 17% van de wereldwijde bevolking – leeft met een beperking.
Deze grote groep actief ‘insluiten’ in de samenleving en zorgen voor ‘werkbaar werk voor iedereen’ werd er – naast het klimaatthema – als één van de grote uitdagingen voor de toekomst gezien. Het gebruik van assistieve technologie speelt daarbij een cruciale rol.

Lichtwerk en zusterbedrijf Mariasteen hebben een ruime ervaring in het gebruik van assistieve technologie, digitale werkinstructies en Augmented Reality-oplossingen zoals Light Guide Systems. Het gebruik van Light Guide Systems verhoogt niet alleen de productiekwaliteit en de efficiëntie op werkvloer, het zorgt ook voor een hoger welbevinden van (kwetsbare) medewerkers.

Lieven Bossuyt, coördinator van Lichtwerk: “Dit partnership met Light Guide Systems, wereldleider in Industrial Augmented Reality met meer dan 15 jaar ervaring wereldwijd, is een belangrijke stap voorwaarts voor Lichtwerk. Hun state-of-the-art Industrie 4.0 en 5.0 oplossingen zorgen voor een optimale samenwerking tussen mens en technologie.”

Paul Ryznar, CEO van Light Guide Systems: “We zijn trots op deze samenwerking met Lichtwerk en zijn er zeker van dat de oplossingen van Light Guide Systems 100% aansluiten bij de missie van Lichtwerk: werkbaar werk voor iedereen, dankzij slimme assistieve technologie.”

Over Lichtwerk

Lichtwerk (Hooglede-Gits – België) ondersteunt maatwerkbedrijven, de maakindustrie en vormingscentra bij de implementatie van slimme assistieve productietechnologie. Lichtwerk zorgt voor advies, infrastructuur en opleiding. De innovatieve oplossingen van Lichtwerk zijn toepasbaar in alle sectoren en reguliere bedrijven, als permanente ondersteuning of als training.
Meer info: www.lichtwerk.io

Over Light Guide Systems

Light Guide Systems en moederbedrijf OPS Solutions (Wixom, Michigan – USA) ontwikkelen sinds 2005 gepatenteerde Augmented Reality-oplossingen die operatoren ondersteunen bij het uitvoeren van complexe processen. De oplossingen van Light Guide Systems worden onder meer gebruikt in de auto-assemblage, vliegtuigindustrie, productiebedrijven, de voedingsindustrie en medische sector. Light Guide Systems heeft haar hoofdkwartier in Wixom, Michigan, USA, en kantoren in Praag (Tsjechië) en Suzhou (China).
Meer info: www.lightguidesys.com of www.lightguidesys.eu

Contactgegevens pers

Lieven Bossuyt, coördinator Lichtwerk, 0496 23 71 96, lieven.bossuyt@lichtwerk.io