Covid-19

Lichtwerk staat mee aan de wieg van Vlaanderen Helemaal Digitaal. We ondersteunen onder meer initiatieven voor montage en testen van o.a. beschermingsmateriaal of medische apparatuur met slimme assistieve technologie. Lichtwerk en Light Guide SystemsTM staan paraat om te helpen, #SamenTegenCorona, door:

Thuisproductie

Medewerkers leren via de assistieve werkpost autonoom taken aan (met respect voor de ‘social / physical distancing’-regel) en kunnen geheel zelfstandig aan de slag om assemblages kwaliteitsvol uit te voeren (‘quality from guidance’).

Verspreide productie en continu geüpdatete instructies

Werkinstructies kunnen gemakkelijk naar verschillende productievestigingen gestuurd worden. Zo werkt iedereen volgens dezelfde procedures en normen (met respect voor de ‘social / physical distancing’-regel).

Producten waarvan de productie nu opgestart of opgeschaald wordt, zijn onderhevig aan verbeteringscycli. Bij elke verbetering kunnen bestaande werkinstructies overal snel geüpdatet worden.

Veilige (her)training

Onze oplossingen kunnen ingezet worden om mensen op te leiden op afzonderlijke werkposten, zonder noodzakelijke nabijheid van een menselijke trainer. Dankzij Augmented Reality gebeurt het trainen van medewerkers niet alleen veilig maar ook uiterst efficiënt en effectief, zowel bij nieuwe producten en processen als bij het hertrainen van bestaande werkinstructies.

Safe Work Zone

Safe work zones en ‘social / physical distancing’-monitoring

De ‘social / physical distancing’-regel zal nog geruime tijd gehandhaafd moeten blijven, zowel op de werkvloer als privé.

Met behulp van de oplossingen van Lichtwerk en Light Guide SystemsTM kunnen gemakkelijk ‘safe work zones’ afgebakend worden. 3D-sensoren en -camera’s gekoppeld aan de Light Guide AR-software verzekeren een veilige afstand rond de operator. Van zodra een tweede persoon de ‘safe work zone’ betreedt, volgt er een visuele en/of auditieve waarschuwing.

Opstarten, operationeel houden of opschalen van productie

De oplossingen van Lichtwerk en Light Guide SystemsTM kunnen niet alleen de productie van o.a. beschermingsmateriaal (zoals mondmaskers), medische apparatuur (zoals beademingstoestellen) en EHBO-materiaal ondersteunen, de technologie is inzetbaar in alle sectoren, zowel in het normaal economisch circuit als in de sociale economie.